Hviezdoslavova ulica mení pásmo

Mestskí poslanci preradili Hviezdoslavovu ulicu z pásma A do pásma B. Zmenu občania nepocítia, obe pásma majú rovnaký režim.

Hviezdoslavova ulica bola pôvodne v rámci nového parkovania zaradená do pásma A, na základe poslaneckého návrhu rozhodlo mestské zastupiteľstvo v stredu 22. februára 2017 o jej preradení do pásma B.

Pre obyvateľov to neznamená zmenu, či dokonca zhoršenie situácie. Pre pásmo B platí rovnaký režim ako pre pásmo A. Parkovaciu kartu si tu môže zakúpiť iba rezident, domáci, s trvalým pobytom v pásme. Iné karty tu nebudú platiť, ani najdrahšia celomestská.

Na Hviezdoslavovej môžu parkovať aj iní ako rezidenti, ale po uhradení jednorazového parkovného (1 eur/hodinu, celodenné 9 eur). Takéto podmienky platia aj v pásme A.

O preradení rozhodla aj skutočnosť, že Hviezdoslavova ulica má vjazd od Námestia sv. Anny. Dopravne tak viac súvisí s pásmom B ako s centrom mesta a Mierovým námestím a je predpoklad, že vodiči, ktorí budú potrebovať jednorazovo zaparkovať v centre, budú využívať skôr parkovisko na Palackého ulici, ktoré je bližšie k samotnému centru mesta.